De svenska fjällen har en storslagen natur. Inom korta avstånd kan fjällens natur förändras dramatiskt. Skotersafari är därför ett utmärkt sätt att snabbt röra sig över stora ytor och suga in så mycket av den fridfulla fjällnaturen som finns. På ett snabbt och smidigt sätt kan man med en skoter ta sig fram genom fjällens något bökiga landskap utan några problem som helst. En skoter kan komma upp i en maxfart på 180 kilometer i timmen. Men den högsta tillåtna farten är 70 kilometer i timmen.

Tips till din skotersafari
När du sätter dig på en skoter så ska du ha respekt inför fordonet och omgivningen. Det vill säga att vid folktäta områden så bör du köra extra långsamt. Även om du känner dig säker på skotern så ska du få människorna i din omgivning att också känna sig säkra. Kör nykter. Eftersom en skoter är ett fordon så gäller samma regler för det som det gör för bilen, det vill säga att du inte ska köra om du har över 0,2 promille alkohol i kroppen. Vidare så bör du inte åka ensam. Det är inte bara roligare att åka tillsammans med andra – det är också säkrare. Det är också smart att hyra komradio när du beger dig ut på skotersafari. Bär alltid hjälm när du åker skoter och ha alltid med dig en GPS eller en karta när du ger dig ut på tur.Upptäck fjällen med skotersafari eller hyrd skoter 22

Eftersom det finns många skidorter i Sverige som erbjuder skoteruthyrning och skotersafari så bör du tar reda på vad för slags område du är i. Finns det någon trevlig bergstopp som du kan ta dig upp på med hjälp av en skoter. Eller kanske ska du packa ned ett fiskespö och leta reda på en trevlig sjö att pimpla fiska från? Finns det någon trevlig stuga som har en öppen servering? Det är ju alltid trevligt att värma sig och ta en mysig fikapaus på skoterturen.

 

Att hyra skoter är det smidigaste sättet för dig som vill täcka en hel skidorts alla ytor. Skotern tar dig till bergens avlägsna platser, ifrån stressen vid liften och skidbacken. Att hyra en skoter ger ditt sällskap möjligheten att ta fikapauser vid vackra fjällvyer i total avskildhet.