Att åka på en skidsemester är något som hela familjen kan ha roligt av och som kan skapa minnen för livet. För att det ska bli en vilsam och rolig upplevelse, och inte grund för konflikter, kan det dock vara bra att förbereda några saker innan avfärd.

En av de viktigaste sakerna är naturligtvis att barnen har tillräckligt med kläder för att hålla sig varma i backen. Alla barn ska ha hjälm på sig när de åker skidor, och hjälmen är oftast tillräckligt för att hålla huvudet varmt. En bra overall fungerar för att täcka kroppen, och ett par rejäla vantar som inte släpper in snö är också bra. Om det är riktigt kallt den period som ni ska vara i backen kan det också vara bra att införskaffa rånarluvor till barnen som täcker ansiktet. All utrusning och alla kläder som behövs kan ni hitta begagnat på Allaannonser.nu. Genom att köpa begagnat kan ni spara många hundralappar till liftkort och annat, särskilt om ni har flera barn.skiing-356450_1280

Ett annat sätt att spara pengar på skidsemestern är att köpa med sig en del matvaror hemifrån. Om ni har en stuga med kök och en bil med stort bagageutrymme kan det vara värt att ta med sig salt, socker och några andra goda kryddor, mjöl till att göra pannkakssmet och ketchup och senap ifall ni vill ha med er varmkorv till backen. Detta eftersom priserna i matbutikerna på orten ofta är betydligt högre. Något annat som kan kosta mycket för en flerbarnsfamilj är de våfflor som för många hör till skidsemestern, eftersom de vanligtvis säljs för styckpris. Det krävs många våfflor för att mätta en familj med barn, så om man har plats i bilen är det en bra idé att slänga med ett paket våffelmix och ett våffeljärn.

Något som däremot kan vara värt en investering är att sätta barnen i skidskola, särskilt om barnen är små och det är en av de första gångerna som de åker skidor. Börjar de bli vana vid att åka skidor kan det räcka med att de håller sig till backarna som klassas som grön eller blå pist. Tänk på att säkerheten går före allt, så kommer hela familjen kunna njuta av en rolig skidsemester tillsammans!