Lofsdalen ligger på den norra sidan av sjön Lofssjön, i Härjedalen. På fjället Hovärken intill den lilla byn på orten finns en skidanläggning som gör Lofsdalen till ett av Härjedalens kommuns mest besökta turistmål. På Lofsdalens skidanläggning finns 25 nedfarter och 9 liftar. År 2006 ersatte man vad som tidigare var en dubbel ankarlift med en sexstols sittlift, och år 2013 byggde man ytterligare en som dessutom var utrustad med huvar och svajningsdämpare. Om man föredrar att åka på platten snarare än utför finns också 70 kilometer spår runt fjället, och 150 kilometer rösade leder.

Tack vare att Lofsdalen är en liten by, med en matvarubutik, skiduthyrning, skoteruthyrning, ett par souvenirbutiker, en pizzeria och inte så mycket mer, är det en skidort som är mycket lugn och lämpar sig väl för barnfamiljer. Även om det inte händer mycket i byn finns det nämligen gott om aktiviteter för både barn och vuxna i skidbacken. Barnen kan till exempel träffa Lofsdalens maskot Loffe och gå med i Loffeklubben, där barnen tillsammans med Loffe och skidlärare hittar på aktiviteter som skattjakt, afterski och tävlingen Loffecupen. Barn som är tre år eller äldre kan också vara med i skidskolan och lära sig åka skidor tillsammans med duktiga lärare.800px-Lofsdalen_chairlift_2013-03-09

De lite äldre i familjen kanske passar på att åka på en skoterutflykt så länge. Man kan åka iväg på egen hand eller följa med på en guidad tur med förhoppningen att få se myskoxar eller att fånga någon fisk. Är man historieintresserad kan man också besöka Uppvallens fäbod, som har en historia som går tillbaka till tidigt 1800-tal. Här kan man till exempel ta lunchpaus från skidåkningen med raggmunk, fläsk och lingon. Maten serveras runt en öppen eld.

I Lofsdalen finns med andra ord något för alla, och det är inte för inte som denna lilla skidort växer sig större varje år.

Efter en heldag i backen är det bästa som finns att komma hem till en mjuk säng där man kan vila upp sina muskler inför morgondagens strapatser och värma kalla händer och fötter. Om du äger en stuga i Lofsdalen bör du därför se till att det finns just mjuka och sköna sängar att komma hem till! Du hittar sängar för alla smaker på Sleepo.se.